Home > #Hoofdnieuws > IGTC Kyalami: Farnbacher pakt dominant de pole met Honda

IGTC Kyalami: Farnbacher pakt dominant de pole met Honda

Mario Farnbacher was tijdens de superpole voor de 9 uren van Kyalami het snelst in de Honda NSX GT3. Dat is ook goed nieuws voor onze landgenoot Bertrand Baguette en Renger van der Zande, zijn teamgenoten. Zij vertrekken morgen dus vanop de pole, voor de M-Sport Bentley van Soulet – Pepper – Gounon en de Walkenhorst BMW van Catsburg – Farfus – van der Linde.

Foto ©: Intercontinental GT Challenge

Tijdens de eerste drie kwalificaties in Kyalami was het reeds de Honda NSX van landgenoot Bertrand Baguette met Renger Van der Zande en Mario Farnbacher die het snelst was. Ook de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 van Farfus – Catsburg – van der Linde oogde sterk met een tweede plaats. Een andere Belg die ook doorstootte naar de superpole (snelste zes wagens van de kwalificaties) was Maxime Soulet in de M-Sport Bentley.

De wagens van WRT vielen net buiten de superpole, met een zevende plaats voor Weerts – Bortolotti – Vervisch en een achtste plaats voor Vanthoor – van der Linde – Winkelhock. Laurens Vanthoor start met Kevin Estre en Earl Bamber (Dinamic Motorsport Porsche) als tiende, wat op de teleurstellende grid van twaalf wagens zo goed als achteraan is.

You may also like
E-Circuit: Louis Deletraz kroont zich tot virtueel GT3-kampioen
E-Circuit: wie kroont zich tot virtueel GT World kampioen?
Circuit: Super GT annuleert beide races in mei
In een notendop: GT – WTCR -SuperGT
error: Alert: Content is protected !!