Home > Industrie > Dreamcars > Alpine en MV Agusta: twee legendes in de gemotoriseerde sport slaan de handen in elkaar

Alpine en MV Agusta: twee legendes in de gemotoriseerde sport slaan de handen in elkaar

De Italiaanse motoconstructeur MV Agusta gaat een partnerschap aan met Alpine, de iconische Franse race- en sportwagenconstructeur, om een beperkte reeks van 110 motoren te ontwerpen en te bouwen, geïnspireerd door de Alpine A110.

(persbericht)

De Superveloce was een natuurlijke keuze voor dit project aangezien hij beter dan om het even welke andere motor aansluit bij de geest van de A110, met zijn tijdloze elegantie en unieke rijsensaties op elke weg. De samenwerking steunt op de gemeenschappelijke passie van MV Agusta- en Alpine-fans voor een adembenemend design en prachtig ontworpen producten. Ook delen beide ondernemingen een succesvolle competitieachtergrond en een verlangen om hun klanten unieke emoties te bieden dankzij innovatieve, toekomstgerichte oplossingen terwijl ze tegelijk trouw blijven aan hun roots.

De Superveloce Alpine zal worden aangedreven door de bekende driecilinder-in-lijn van MV Agusta, met een vermogen van 147 pk bij 13.000 t/min en een topsnelheid van meer dan 240 km/u. Hij krijgt bovendien tal van gerichte accessoires. Het grafische design, de details en de accessoires zullen de onmiskenbare stempel van Alpine dragen. Net als de iconische sportwagen zal de Superveloce Alpine superieure prestaties verenigen met een wendbaar en eenvoudig te controleren rijgedrag.

Monaco Design Studio, de speerpunt van MV Agusta voor de productie van op maat gemaakte en exclusieve modellen, was betrokken van bij de start van het project en werkte hiervoor nauw samen met Alpine. Het resultaat van deze samenwerking is een prachtige motorfiets die de identiteit van de twee merken perfect combineert en tegelijk zijn eigen persoonlijkheid behoudt. De blauwe livrei van de Superveloce Alpine is identiek aan die van de huidige A110. Ook de verhoogde ‘A’-logo’s op de stroomlijnkappen verwijzen naar de details van de originele A110, net als de zwarte zitting in Alcantara met blauwe stiknaden en de gepolijste zwarte CNC-velgen. Om de samenwerking tussen de twee nationale erfgoedmerken in de verf te zetten, worden de Franse en Italiaanse vlag trots weergegeven aan beide zijden van het voorste spatbord.

Timur Sardarov, CEO MV Agusta Motor S.p.A., verklaarde “Veel Alpine-klanten zijn ook grote MV Agusta-fans en vice versa. De Superveloce Alpine brengt die twee werelden samen, met ongelofelijke synergieën in termen van design, persoonlijkheid en stijl. We kijken uit naar deze samenwerking met een van de meest geprezen merken in de wereld van de autosport en weten zeker dat deze schitterende nieuwe beperkte reeks zal kunnen rekenen op heel wat enthousiasme van motorrijders en autosportliefhebbers overal ter wereld.”
Patrick Marinoff, Managing Director van Alpine, voegde eraan toe: “MV Agusta is een uitstalraam van Italiaans vakmanschap en uitmuntendheid en bouwt motoren die hun gelijke niet kennen. Onze twee merken worden gedreven door dezelfde passie voor de creatie van prachtig ontwikkelde producten en unieke sensaties voor onze klanten. De Superveloce Alpine is een knap staaltje design en technologie, dat geen enkele toegeving doet op het gebied van prestaties en rijplezier.”

De Superveloce Alpine zal worden verdeeld via het dealernetwerk van MV Agusta. De prijzen beginnen bij 36.300 euro (voor de Italiaanse markt), inclusief Racing Kit.

error: Alert: Content is protected !!