Home > Rally > Renault Clio Trophy (FR): de kalenders

Renault Clio Trophy (FR): de kalenders

Renault organiseert in Frankrijk in 2021 een kampioenschap op zowel asfalt als onverhard en dat uiteraard voor de nieuwe Clio.

De asfaltreeks zal uit zes ronden bestaan, de eerste in Le Touquet in maart, een rally die ook zal dienen als de laatste ronde van de Trophy 2020. Lyon-Charbonnières, Vosges, Rouergue, Coeur de France en Critérium des Cévennes zullen volgen, zonder in het bijzonder de Mont-Blanc te passeren. De uiteindelijke ranglijst voor 2021 wordt bepaald op basis van de vijf beste resultaten van de zes rally’s op het programma.

Wat de Terre Trophy, onverhard, betreft, worden vier rondes (Castine, Langres, Lozère en Cardabelles) aangeboden, waarbij de drie beste resultaten in aanmerking worden genomen voor het eindresultaat. De beide kampioenschappen kunnen gecombineerd worden, aangezien de datums elkaar niet overlappen.

Renault zal opnieuw genereus zijn, aangezien de eerste drie in de asfaltreeks worden beloond, terwijl de beste junior een sportprogramma aangeboden krijgt met Renault Sport Racing voor 2022.
Aan de grindzijde zal de beste Junior in 2022 kunnen deelnemen aan twee gravelevenementen aan het stuur van de Clio Rally4, in ontwikkeling bij Renault.

Clio Trophy France asfalt:
18-20 maart: Rallye Le Touquet – Pas de Calais
22-24 april: Rallye Lyon Charbonnières Rhône
11-13 juni: Rallye Vosges Grand Est
8-10 juli: Rallye Aveyron Rouergue Occitanie
24-26 september: Rallye Cœur de France
28-30 oktober: Critérium des Cévennes

Clio Trophy France onverhard:
7-9 mei: Rallye Terre de Castine
23-25 juli: Rallye Terre de Langres
27-29 augustus: Rallye Terre de Lozère
8-10 oktober: Rallye Terre des Cardabelles

error: Alert: Content is protected !!