Home > Circuit > Eenzitter > F2: Tsunoda met een eerste stap

F2: Tsunoda met een eerste stap

Yuki Tsunoda zette een kleine stap in zijn quasi onmogelijke race naar de F2 titel. Titelfavoriet Mick Schumacher zagen we echter in de fout gaan…

foto: ©fiaformula media

Het werd een vreemde kwalificatiesessie in de F2 waarin de rijders lang de banden opwarmden. Met nog tien minuten op de klok besloot zowat het gehele veld om de baan te kiezen. Een risico voor velen die ronde na ronde bleven wachten, met een drukte op de baan die steeds meer toenam. En een rode vlag op vier minuten voor het einde van de sessie bevestigde dit alles. Gevolg: iedereen weer naar buiten in de slotminuten, veel zenuwachtigheid, veel te veel verkeer en een fout van Schumacher die een nieuwe rode vlag veroorzaakte en de startgrid vastlegde.

Tsunoda en Mazepin schitteren

Yuki Tsunoda (Carlin) heeft een perfect weekend nodig. Op zijn minst. En Schumacher mag geen enkel punt halen. Anders is het voor Yuki klaar. Maar de Japanner deed wat hij moest doen en haalde de pole met een rondje uit zijn eerste run. Nikita Mazepin (Hitech) hield vast aan een tweede plaats en dat maakt dat ook de Rus morgen nog steeds voor zijn minieme kans op de titel kan gaan!

Schumacher stuntelt, Shwartzman ligt uit de titelstrijd

Robert Shwartzman dan. Hij deed het met een vierde plaats veel beter dan zijn Prema teamgenoot Schumacher. Maar Shwartzman had absoluut de pole nodig en de bijhorende vier punten. Maar die kreeg hij niet. De Rus ligt uit het titeldebat. Mick Schumacher zat de hele sessie in de problemen. De Duitser kon geen deftige ronde aan elkaar breien, ging nog op zoek naar een betere plaats in de slotminuten maar reed veel te veel met de voeten vooruit. Het resultaat was een tik tegen Nissany, een kapotte Prema bolide en een rode vlag die de sessie beëindigde. Het verdict: een 18de startplaats Is de Duitser onder de druk aan het kraken?

Voordeel Ilott?

Callum Ilott (UNI Virtuosi) zag het met blijdschap aan. De Brit start als negende en heeft alvast negen posities voorsprong op zijn rivaal. Hij houdt nog alle kansen open…

error: Alert: Content is protected !!