Home > F1 > F1 debutant: Pietro Fittipaldi

F1 debutant: Pietro Fittipaldi

Wie zijn de vervangers die op Sakhir hun debuut maken in de Grand Prix racerij? Even kennismaken.

foto: ©Haas F1

Pietro Fittipaldi is een 25-jarige Braziliaan, geboren in Miami (USA) en een kleinzoon van tweevoudig F1 wereldkampioen Emerson Fittipaldi (1972-1974). Hij is de broer van Enzo, die ook racet.

Pietro Fittipaldi heeft er al een zeer diverse carrière opzitten met een debuut in 2011 in de NASCAR (Whelen All-American), gevolgd door een steile klim op de autosport-ladder met titels in de Protyre Formule Renault (2013), MRF Challenge (2016) en de World Series V8 (2017). Daarna stokt het wat bij de overgang naar de Indycar. Een zware crash op Spa in 2018 in het WEC en twee gebroken benen hinderden zijn vooruitgang. Ook in DTM en Super Formula werden daarna nog weinig resultaten geboekt. Er zit aan Fittipaldi wel een Belgisch tintje, want in DTM kwam hij uit voor…WRT.

Toch wordt hij in 2019 aangesteld als derde rijder bij Haas F1. Een testdag in Barcelona en een bandentest in Abu Dhabi is zijn F1 palmares tot nu toe. Hij vervangt in Sakhir Grosjean en wordt de eerste kleinzoon van een F1 rijder die ook zijn debuut maakt in de F1!

You may also like
F1: Fittipaldi en Delétraz zijn de nieuwe test- en reserverijders voor Haas F1
DTM: Fittipaldi in WRT-Audi voor DTM-test
In een notendop: F1 Vietnam – Delétraz – Haas – Hup Holland?
In een notendop: F1 – Haas – Force India
error: Alert: Content is protected !!