Home > Circuit > F2: Schumacher topfavoriet uit vijf kandidaten

F2: Schumacher topfavoriet uit vijf kandidaten

Dit weekend zijn er de laatste wedstrijden van het F2 seizoen 2020. Net als de F1 rijden de F2 deelnemers op de “outer loop”. Onbekend terrein voor alle teams en rijders. Mogelijk dus races die alle kanten op kunnen. En dan heeft Schumacher de beste kaarten in handen.

foto: ©fiaformula2 media

Het gegeven is eenvoudig. Tel de punten. Er zijn er dit weekend nog maximaal 48 te verdienen. Vier al op de vrijdag, voor wie de pole haalt, 25 in de hoofdrace, 15 in de sprintrace en telkens nog eens twee extra voor de snelste ronde. En dat betekent dat er mathematisch nog vijf kandidaten overblijven.

Mick Schumacher (Prema Racing), 205 punten
De Duitser is topfavoriet, zoveel is duidelijk. Vorig weekend leek hij de zaken uiterst voorzichtig aan te pakken, en hij kapitaliseerde op de fouten en de pech van een aantal concurrenten. Hij liet echter opnieuw zien dat zijn absolute wapen de start van de wedstrijd is. Schumacher maakt steevast plaatsen goed in de eerste honderden meters en lijkt de wedstrijden goed te kunnen “lezen”. Maar opgelet, want 14 punten is niet riant als voorsprong. Een kwalijke crash of ernstig mankement in de hoofdrace bijvoorbeeld, een puntenloze race en een zege van Ilott of Mazepin en dan liggen alle kaarten weer op de tafel…

Callum Ilott (UNI Virtuosi), 191 punten
De Brit is op achtervolgen aangewezen. Zijn eerder ondoordachte inhaalbeweging vorige wedstrijd, die hem schade en een drive-through opleverden, was een eerder uitzonderlijke fout. Maar dan wel eentje die duur werd betaald. Maar Ilott kan incasseren en de omstandigheden spelen mogelijk in zijn voordeel: de “outer loop” is nieuw voor iedereen en dat nivelleert de kansen wat.

Nikita Mazepin (Hitech GP), 162 punten
De Rus was al een tijdje in beeld bij Haas F1 en heeft nu zijn contract. Naast Mick Schumacher. Onze voorspelling? De Duitser zal aan Mazepin een stevige kluif hebben volgend seizoen. Kijk maar naar zijn races van vorig weekend. Hij blijft vechten, ook als er weinig hoop overblijft. En hij is niet te beroerd om een riskante strategie te kiezen. Maar als hij de titel wil pakken dan zullen alle elementen zijn kant moeten uitgaan want een achterstand van 43 punten op een mogelijke 48 is natuurlijk niet niks, maar cijfermatig kan het!

Robert Shwartzman (Prema Racing), 159 punten
De Rus liet vorig weekend weer mooie dingen zien. Wegrijden aan kop is zijn handelsmerk. Als dat hem wordt toegelaten dan is hij niet meer te pakken. Of hij nog naar de titel in de F2 kan? Mathematisch, ja…maar… Het is onwaarschijnlijk dat Prema de Rus alle kansen zal geven aangezien ploeggenoot Schumacher de titel veel duidelijker in zicht heeft. Bovendien tekende Shwartzman al bij Prema voor het volgende seizoen. Maar nog een zege, of twee (?), dat zou er nog bij kunnen. En de man uit St-Petersburg heeft nu al, als rookie (!), de meeste zeges van het seizoen achter zijn naam staan.

Yuki Tsunoda (Carlin), 157 punten
Dit is een theoretisch geval. Tsunoda kan enkel en alleen nog aanspraak maken op de titel als hij de pole haalt, de beide races wint, tweemaal de snelste ronde laat optekenen en … Schumacher geen enkel punt haalt! Om maar te zeggen: het kan op papier maar er moeten veel te veel dingen passen opdat het zou gebeuren. Toegegeven, de Japanner had vorig weekend veel pech en plooide misschien wat onder de druk. Hij moet superlicentie-punten halen als hij in aanmerking wil komen bij Alpha Tauri. Een foutje bij het begin van de kwalificatie zorgde voor een laatste startplaats en van daaruit ging het van kwaad naar erger. Hij zal zich dit weekend zeker in de kijker willen rijden.

error: Alert: Content is protected !!