Home > #Hoofdnieuws > Euro Nascar Valencia: twee Belgen in de titelstrijd

Euro Nascar Valencia: twee Belgen in de titelstrijd

Autosportwereld.be brengt nieuws en niet enkel persberichten, dus belden wij deze ochtend met Stienes Longin die dit weekend een gooi doet naar de titel in de Europese Nascar. In Valencia wacht hem en de andere rijders van het kampioenschap een druk programma met maar liefst vier races in drie dagen! De voormalige kampioen in Elite2 wil nu kampioen worden in de hoogste Europese Nascar-klasse en zo de Nederlander Loris Hezemans opvolgen.

Gek hè, het is begin december en wij zitten wat de punten betreft halverwege het seizoen”, lacht Longin vanop de nationale luchthaven van Zaventem waar hij wacht op de vlucht naar Spanje. “Concreet komt het hier op neer dat we vrijdag en zaterdag een normaal weekend afwerken, met twee races met een gewone puntenverdeling. Zaterdagnamiddag en zondag zijn er dan opnieuw twee races, maar met dubbele punten. We hebben tot dusver zes races gereden en dus zijn we qua punten halverwege het seizoen. Met relatief kleine verschillen vooraan is alles nog mogelijk, al vertrekt meervoudig kampioen Alon Day misschien wel als favoriet. Ik maak zeker nog eens kans, maar er zal een beetje meeval moeten bij komen kijken. Anderzijds, één wat vreemde race en alle kaarten kunnen zo weer geschud worden. Ik ga rustig naar het weekend, met de ervaring van de titel in de Elite 2. Ik ben er zeker van dat we een intens en spannend weekend tegemoet gaan met mooie autosport. Bovendien hou ik van de Spaanse omloop en heb ik er Info het verleden al goede races gereden.

Concreet staan de races van het ‘eerste’ weekend in Valencia op het menu op vrijdag om 13u00 en zaterdag om 09u00. Zaterdagnamiddag om 16u15 staat dan de eerste race met dubbele punten op het menu, terwijl zondag om 13u30 de laatste wedstrijd van het seizoen wordt verreden.

In de puntenstand leidt Alon Day met 214 punten, veertien meer dan Lasse Sörensen. Stienes Longin is vijfde op 26 eenheden en Marc Goossens zesde op 37 punten.

Longin heeft overigens maar een korte winterbreak, want begin 2021 start de Leuvense allrounder voor een eerste maal in de 24 uur van Dubai, de traditionele opener van het internationale raceseizoen.

error: Alert: Content is protected !!