Home > Circuit > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Het lijkt te gek voor woorden, maar dit weekend van Sinterklaas wordt meteen ook een druk autosportweekend, het laatste, al is de actie ook na dit weekend nog niet afgelopen.

Uiteraard is er F1 in Bahrein, niet op de klassieke F1-omloop, maar wel op de razendsnelle buitenste lus van het circuit in de oliestaat. Rondetijden van minder dan één minuut zullen niet mogen verbazen.

In de woestijnstaat vechten ook de F2-rijders om de titel en de laatste zeges van het seizoen. Mick Schumacher leidt met 14 punten meer dan Callum Ilott. De andere rijders zijn uitgeteld voor de eindzege in de F2. Voor de strijd om de derde plaats komen wel nog zes rijders in aanmerking.

Races met eenzitters zijn er ook in Vallelunga (finale F3 regionale) en Suzuka (voorlaatste race Japanse Super Formula).

Ondertussen strijden de WRC-rijders om de wereldtitel in Monza, met Elfyn Evans die alle druk op zijn schouders torst. Indien de Welshman in de fout gaat, ligt het WK terug open, met achter hem Sébastien Ogier, Thierry Neuville en Ott Tänak. De wedstrijd in Monza start donderdagavond en eindigt zondagmiddag.

Last but not least doen Stienes Longin en Marc Goossens een gooi naar de titel in de Europese Nascar en dat in maar liefst vier races van vrijdag tot en met zondag. Bovendien zijn er tijdens de races op zaterdag en zondag dubbele punten te verdienen. Ook Simon Pilate en Dylan Derdaele racen in Spanje voor het laatste dit seizoen.

error: Alert: Content is protected !!