Home > #Hoofdnieuws > Formula E: Maximilian Günther zet snelste tijd neer tijdens testdagen

Formula E: Maximilian Günther zet snelste tijd neer tijdens testdagen

Onder een aangename najaarszon vond vandaag de laatste dag van de Formula E testdagen plaats. De teams haalden dus alles uit de kast om zo veel mogelijk data te verzamelen. De snelste tijd van de afgelopen dagen werd vandaag door Maximilian Günther (BMW) afgeklokt op 1:11.760.

Foto’s © FIA Formula E

Na een dagje rust vlogen de teams en hun rijders er vandaag in om de laatste punten van hun testprogramma’s af te werken. Valencia is een echt circuit en biedt daarom niet dezelfde uitdagingen als een stratencircuit. Wat de teams hier wel kunnen testen, is of hetgeen ze in de ontwerpfase voorspelden ook in de werkelijkheid zo is. Tijden zijn dus van ondergeschikt belang hier, maar geven wel een indicatie voor de performance voor het komende seizoen.

Al snel werd duidelijk dat alle wagens in topconditie zijn en zoals we van de Formula E gewoon zijn, liggen de rondetijden zeer dicht bijeen. Alle rijders eindigden de dag met slechts 0,75 seconden verschil tussen de eerste en de laatste rijder. De snelste tijd van 1:11.760 is voor de Duitser Maximilian Günther (BMW). Opvallend is dat hij ook vorig jaar de snelste tijd op het circuit neerzette (1:15.087), al was de lay-out van het circuit toen iets anders. Hij wordt gevolgd door beide rijders van Dragen-Penske, Sérgio Sette Câmara en Nico Müller. Stoffel Vandoorne (Mercedes) zette een achttiende tijd neer met 1:12.219.

De wagens gaan nu op stal tot de eerste race in Santiago op 16 januari 2021.

You may also like
Formula E: Sheldon van der Linde naar BMW
Formula E: Eindhoven op kalender in 2022?
Formula E: een reactie van Stoffel Vandoorne na de testdagen
Formula E: pre-season testing dag 1
error: Alert: Content is protected !!