Home > Circuit > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • F3R tests – Volgend weekend zien we in Vallelunga het sluitstuk van de F3 Regional Europe. Eind afgelopen week werden daar al voorafgaande tests gereden. De Italiaan Francesco Pizzi maakte er zijn debuut in een F3 machine van het Nederlandse Van Amersfoort Racing en zette er zowel donderdag als vrijdag de besttijden. Niet onverdienstelijk als je weet dat ook de Prema titelkandidaten Arthur Leclerc, Gianluca Petecof en Oliver Rasmussen er aan de slag waren. (foto: ©pizzi press)

  • F4 Italië – Voorafgaande tests waren er ook voor het Italiaanse F4 kampioenschap op Vallelunga. Ook daar heerste Van Amersfoort want na hun campagne in het Duitse kampioenschap zette ADAC vicekampioen Jak Crawford er de besttijd voor de Duitse kampioen Jonny Edgar. De Van Amersfoort boys gingen er voor aan de Prema routiniers Dino Beganovic en Gabriele Minì.

  • Indycar – Romain Grosjean wordt sedert vorige week getipt voor een zitje in de Indycars bij het team van Foyt. Hij zou daar kunnen samen rijden met zijn landgenoot Sebastien Bourdais. Nu maar afwachten of zijn “stunt” van afgelopen weekend indruk maakte op de Amerikanen, of hen eerder afschrikte…

  • IMSA – De teamgenoot van Grosjean, Kevin Magnussen, zou dan weer kunnen gaan verhuizen naar het Amerikaans sportwagenkampioenschap IMSA. Hij zou dicht bij een akkoord staan met het team van Chip Ganassi.

  • Indy Light – Het Indy Light kampioenschap neemt in 2021 de draad weer op met een nieuwe wagen, inclusief HALO, en een “beurs” (scholarship) die toegang verschaft tot een aantal Indycar wedstrijden. De interesse pikt langzaam aan op want er zouden al tien zitjes zijn gevuld. Onder de namen die rondgaan zien we o.a. die van Indy Pro kampioen Kyle Kirkwood en Linus Lundqvist, kampioen in de Formula Regional Americas.
error: Alert: Content is protected !!