Home > VAS > VAS: vergunning met benzinebon

VAS: vergunning met benzinebon

De diverse autosport-bonden bereiden ook al het seizoen 2021 voor. Daarbij zitten ze verveeld met het feit dat er voor de licentiehouders in 2020 amper wedstrijden konden georganiseerd worden. Ook de Vlaamse autosportvereniging voorziet een compensatie.

In een mededeling na de laatst gehouden (video)vergadering van de Raad van Bestuur, eind oktober, wordt er toegelicht dat er compensaties zullen zijn voor de in 2020 aangekochte vergunningen. Er zal, bij aankoop van een nieuwe vergunning voor 2021 bij de vergunning een benzinebon worden meegestuurd.

De tegemoetkoming houdt rekening met het gedeelte van de prijs van de vergunning dat wordt toegkend aan de verschillende provinciale autosportbonden (PAK’s) en met het gedeelte in de prijs dat bestemd is voor de verzekeringen (en dat niet kan gerecupereerd worden, ongeacht of de vergunning nu veel, weinig of niet is gebruikt.

Zo krijgt elke aanvrager van een vergunning een benzinebon van 25€ voor de A1-, A2-, A3-, A4- of B-vergunning, en een bon van 10€ voor de aanvragers van een C- of R-vergunning.
De kampioenen (algemeen en in de klasses) die recht hadden op een gratis vergunning voor 2020, zullen in 2021 bij aanvraag, opnieuw een gratis vergunning ontvangen. Indien de aanvrager een upgrade wil (een vergunning van een hogere categorie), dan dient de meerprijs wel betaald te worden.

error: Alert: Content is protected !!