Home > Moto > MotoGP > Moto3: Barry Baltus met beste prestatie van het jaar

Moto3: Barry Baltus met beste prestatie van het jaar

De titelkoorts had er meer dan één te pakken. Voorlopig evolueert het in Moto3 naar een duel tussen de Spanjaard Albert Arenas en de Japanner Ai Ogura. Barry Baltus liet zich opvallen met een dertiende plaats.

foto Baltus: ©motogp.com

Het begon al met de vrije trainingen, die meetellen voor de countdown naar de ultieme Q2 kwalificatiesessie. Quasi iedereen verbeterde zijn tijden in de derde vrije sessie en dus werden de chrono’s van de vrijdag van de tabellen geveegd. Tony Arbolini (Rivacold Snipers Team) kreeg zijn Honda nooit in het ritme, moest langs Q1, het eerste deel van de kwalificatiesessie, en koos daar voor de absoluut verkeerde tijdstippen voor zijn runs. Resultaat: een 27ste startplaats en dus een absolute ramp voor de titelkansen van de Italiaan.

Titelkoorts

Ai Ogura dan. De Honda Team Asia rijder leek even dezelfde weg op te gaan als Arbolino. Hij moest via Q1, zette daar alles op één beslissende ronde maar haalde met de derde plaats in de sessie wel de Q2. Ook daar moest hij in de laatste vijf minuten alles nog op één ronde zetten maar de Japanner deed het onmogelijke: een vijfde startpsoitie voor morgen.

En dat is…één positie beter dan Albert Arenas! Die zette de KTM van het Gaviota Aspar Team op een zesde plaats nadat hij een hele sessie in de top 3 stond. Maar Arenas treuzelde te lang om een ultieme, snelle ronde te zetten en viel…buiten de tijd.

Baltus met beste kwalificatie van het seizoen

De pole, die ging uiteindelijk nog maar eens naar Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), deze keer voor rookie kampioen Jeremy Alcoba (Kömmerling Gresini) en Ayumu Sasaki (Red Bull KTM Tech3). Een uitzonderlijke prestatie was er voor onze rookie-landgenoot Barry Baltus, die in het laatste weekend van het seizoen zijn talent kon tonen. Op een piste waar geen van de andere deelnemers deze keer een voordeel hadden, zette hij de PruestelGP KTM machine rechtstreeks in de Q2! Daar bleef hij uit de problemen en besloot de sessie op een dertiende startpositie voor morgen.

Morgen is het uitkijken naar een spannende WK finale en de beste kans van het jaar voor Barry Baltus om zijn eerste punten te halen op het wereldtoneel.

error: Alert: Content is protected !!