Home > Circuit > Eenzitter > F3R: and the points go to…Guatemala

F3R: and the points go to…Guatemala

De 20-jarige Ian Rodriguez schreef deze namiddag geschiedenis door als eerste rijder uit Guatemala te winnen in een internationale autosportcompetitie. Hij ging in Imola naar de zege in een race voor de F3 Regional Europe.

foto: ©ian rodriguez/fanpage

Een debuut, zo werd het genoemd. En dat is zeker waar voor wat Formule 3 betreft, maar Ian Rodriguez is geen groentje. Met slechts één titel op zijn palmares (de International Grand Finals Easykart in 2012) landde hij in de Italiaanse Formule 4 waar hij toch 38 races reed tussen 2017 en 2019. Daarna keerde hij zich naar de States en de 8 races in de Indy Pro 2000. Maar zeges haalde hij niet, niet in Italië en ook niet in de VS. Het was dus zeker indrukwekkend hoe Ian Rodriguez zich op Imola aanpaste aan de bolide van DR Formula, naar een tweede plaats in de kwalificatie reed en zijn allereerste zege ooit, tevens een eerste zege voor Guatemala, haalde.

In de race nam hij dadelijk de leiding aangezien poleman Rasmussen (Prema) niet aan de start verscheen. Wat volgde was een zegerit tot de finishvlag. Arthur Leclerc (Prema) achtervolgde en beet zijn tanden stuk, hij eindigde als derde, achter Rodriguez en Dennis Hauger (Van Amersfoort). Puntenleider Petecof (Prema) was helemaal uit zijn element, stapelde de fouten op en kwam niet verder dan de achtste plaats.

Met nog vijf races te gaan start Leclerc deze zondag als de nieuwe kampioenschapsleider.

error: Alert: Content is protected !!