Home > #Hoofdnieuws > WTCR: Magnus blikt terug en wil titel in 2021

WTCR: Magnus blikt terug en wil titel in 2021

Gilles Magnus heeft zijn zinnen gezet op de titel in WTCR in 2021, nadat hij dit jaar de titel van WTCR Rookie op zijn naam schreef. De jonge Belg blikt terug op een sterk seizoen.

De Antwerpenaar Magnus domineerde in 2020 de klasse voor rijders van 23 jaar of jonger (met ervaring in niet meer dan twee WTCR-meetings). Hij bereikte echter veel meer want hij was één van de titelkandidaten voor het slotweekend in Aragon.Uiteindelijk zou hij het seizoen af sluiten met een vijfde plaats algemeen en vier podiumplaatsen in de wedstrijden.

Half oktober behaalde Magnus, nog maar 21, in Slovakije zijn eerste WTCR-podiumplaats en al op één weekend van het einde was hij zeker van de WTCR Rookie Driver-titel, uiteraard in zijn Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou Racing.

Het is een heel goed jaar geweest, veel beter dan ik had gedacht of gehoopt en dat is heel positief“, doet Magnus het verhaal een week na de laatste races. “Als je tegen mij had gezegd dat het mogelijk zou zijn om tot het einde voor de titel te vechten, had ik het niet geloofd.” Hoewel hij een titelkandidaat was tot het laatste weekend, vertelt Magnus dat zoiets niet het initiële doel was. “Als het wiskundig mogelijk is, dan moet je ervoor gaan, maar voor mij was een top vijf, zelfs een top 10 al erg goed. Het winnen van de WTCR Rookie titel nog voor het einde van het seizoen, laat zien hoe dominant we waren in deze klasse.

Beter als sportman

Magnus hoopt nu de kans te krijgen om voort te bouwen op zijn indrukwekkende rookieseizoen. “Als ik de kans krijg om volgend jaar weer in WTCR te rijden, ga ik voor de titel, maar ik ben nog steeds jong en hopelijk heb ik nog een lange carrière voor de boeg. Ik ben dit jaar echt veranderd als sportman. WTCR is iets waar ik mijn hele leven van heb gedroomd en hier racen, is iets dat je echt op een positieve manier verandert. Ik ben nog competitiever geworden, mijn manier van werken met het team is beter, waardoor ik ook veel over de auto heb geleerd, omdat deze jongens veel dieper in de details gaan.”

Veel zal nu afhangen van wat Audi Sport beslist en welk statuut Magnus bij Audi krijgt. Hoe dan ook willen promotor Eurosport, de RACB en het team van Jean-Michel Baert verder met Magnus, die ook op nationaal niveau in Belcar, mooie dingen liet zin.

error: Alert: Content is protected !!