Home > Rallycross > EuroRX > WRX: Johan Kristoffersson al kampioen?

WRX: Johan Kristoffersson al kampioen?

Volgens de Zweedse site SVT Sport is de kans groot dat de Zweed Johan Kristoffersson zich volgende week reeds wereldkampioen rallycross van 2020 mag noemen.

De negende en laatste manche vindt normaal plaats op de Nürburgring in Duitsland tijdens het weekend van 12 en 13 december maar de cijfers inzake Covid-19 gooien roet in het eten.
Dat is uiteraard een nieuwe tegenvaller voor alle rijders en volgers, maar ook voor uittredend promotor IMG, dat eerder ook al de manche in Spa die dit weekend zou worden verreden zag wegvallen.

“Volgende week komen we met een bericht”, gaf Paul Bellamy, CEO van het wereldkampioenschap rallycross bij IMG, mee aan SVT Sport.
Nog volgens SVT Sport is er een volgende week een meeting gepland met de betrokken teams en rijders. Johan Kristoffersson wacht ondertussen geduldig af en wil niet op de zaken vooruitlopen.

Het zou voor Kristoffersson, na zijn titels in 2017 en 2018 met Volkswagen Motorsport, de derde titel in vier jaar zijn. En ook dit jaar reed de Zweed met een Volkswagen Polo.

Als de manche in Duitsland daadwerkelijk wordt geannuleerd hebben we dit jaar geen Europese kampioenen in rallycross, de rijders in Supercars en Super1600 hebben immers slechts twee wedstrijden achter de rug en dat moesten er minstens drie zijn om een kampioen te kunnen aanduiden.

(bron SVT Sport, foto IMG/FiaWorldRallycross)

You may also like
Euro RX: afsluiters op de Nürburgring
WRX: Spa geannuleerd
WRX: De deelnemerslijst voor Spa
WRX: Johan Kristoffersson wint zijn vierde
error: Alert: Content is protected !!