Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP en Moto2 (Portimao)

In een notendop: MotoGP en Moto2 (Portimao)

  • MotoGP vrije trainingen – Johann Zarco (Reale Avintia Ducati) was de snelste van de vrijdag in de twee vrije trainingen die gehouden werden voor de MotoGP op Portimao. De ontstuimige Fransman was in de tweede sessie sneller dan Maverick Vinales (Yamaha) en Aleix Espargaro (Gresini Aprilia). De nieuwbakken wereldkampioen Joan Mir haalde voor Suzuki een zesde tijd. Opvallend: liefst 18 rijders zetten een tijd binnen dezelfde seconde! Morgen wordt er nog een vrije sessie afgewerkt en wordt de kwalificatie gereden. Zondag kan er een tiende winnaar komen van dit MotoGP seizoen 2020 en als dat gebeurt dan is dat een absolute primeur.

  • Moto2 vrije trainingen – In Moto2 is de titelstrijd nog volop aan de gang. Alle titelkandidaten geven present met een voorlopige beste tijd voor Luca Marini (SKY Racing Team VR46 Kalex) voor Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS Kalex) en met puntenleider Enea Bastianini (Italtrans Racing Team Kalex) op de vijfde plaats. Enkel Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46 Kalex) loopt wat achterop met een negende tijd, maar de Italiaan heeft dan ook nog maar een mathematische kans en moet al rekenen op halve en hele wonderen om nog aanspraak te kunnen maken op de titel.

foto Bastianini: ©motogp.com

error: Alert: Content is protected !!