Home > F1 > F1: Ferrari rookies gaan testen op Abu Dhabi

F1: Ferrari rookies gaan testen op Abu Dhabi

Bij Ferrari en Alfa krijgen op de omloop van Abu Dhabi een aantal rookies hun kans om na de laatste Grand Prix van het seizoen te gaan testen. Het gaat om de Rus Robert Shwartzman, de Italiaan Antonio Fuoco en de Brit Callum Ilott.

foto: ©fiaformula2.com

Voor Shwartzman en Fuoco wordt dat de Ferrari la SF1000, Callum Ilott mag het proberen in de Alfa Romeo. Ilott had met Mick Schumacher moeten debuteren in de vrije trainingen van de afgelopen Eifel Grand Prix, maar slechte weersomstandigheden en een afgelasting van de sessie staken daar een stokje voor. Maar vergeten we niet dat Illot in de testen voor het seizoen 2019 al eens in de Alfa zat op Barcelona. Shwartzman testte dan weer afgelopen september met de SF71-H , de machine uit 2018, op de piste van Fiorano.

Geen Mick Schumacher op de lijst maar er wordt van uitgegaan dat de Duitser zal testen bij Haas Racing, waar hij volgend seizoen wordt verwacht te rijden aan de zijde van die andere Rus, Nikita Mazepin.

error: Alert: Content is protected !!