Home > #Hoofdnieuws > ERC Canarias: Munster voor Junior titel tegen Oliver Solberg

ERC Canarias: Munster voor Junior titel tegen Oliver Solberg

Over exact een week, op vrijdag 27 november, gaat de slotproef van het FIA ERC van start, de rally van de Canarische eilanden. De deelnemerslijst oogt schitterend, met naast enkele internationale toppers ook een handvol Belgen, waaronder uiteraard Grégoire Munster en Louis Louka in hun Hyundai i20 R5.

Foto: © FIA ERC

Oliver Solberg, Craig Breen, Andreas Mikkelsen, Yoann Bonato, Alexey Lukyanuk, Adrien Fourmaux en Chris Ingram, ziehier enkele van de namen die komende vrijdag en zaterdag zullen strijden voor de zege op de Canarische eilanden. Bij de deelnemers zijn er ook een aantal Belgen, uiteraard onder aanvoering van Grégoire Munster en Louis Louka in hun Hyundai i20 R5. Bij de favorieten zit Renaud Jamoul als corijder naast Adrien Fourmaux in de Fiesta R5, terwijl we in Rally4-RC4 Charles Munster (Peugeot 208) en Amaury Molle (Peugeot 208 R2) zien. Ook André Leyh reist naar de mooie eilanden, als corijder van de Fransman Bertrand Pierrat in een Hyundai i20 R5.

200 kilometer

De kwalificatieproef start donderdag om 15u03, terwijl de wedstrijd vrijdag aanvangt. Op het menu van de openingsdag staan negen proeven, goed voor 100 kilometer tegen de chrono. Zondag volgen nog acht KP’s, voor net iets meer dan 100 kilometer. De deelnemers zullen in het totaal 201,79 kilometer tegen de chrono moeten afleggen, integraal op asfalt.

Belgische titel?

Grégoire Munster is voorlopig derde in de tussenstand van het FIA ERC, maar door het wegvallen van Spa kan hij geen kampioen meer worden. Wel verdedigt de student marketing zijn leidersplaats in het ERC1 Junior, een titel waaraan 100.000 euro verbonden is. Hij zal dan wel moeten afrekenen met Oliver Solberg, een te duchten tegenstander.

error: Alert: Content is protected !!