Home > Rallycross > DIVERS > RX2e: De wagen officieel voorgesteld

RX2e: De wagen officieel voorgesteld

Volgend jaar wordt de huidige klasse RX2 vervangen door de volledig elektrische klasse … RX2e. Die nieuwe klasse in rallycross zal zes wedstrijden tellen als supportrace tijdens meetings van het FIA Wereldkampioenschap rallycross.

In juli van dit jaar werd de klasse zelf reeds voorgesteld en sindsdien werd de wagen ontwikkeld door het Zweedse Olsbergs MSE en de Spaanse specialist in elektrische mobiliteit, QEV Technologies. Tijdens de WK-wedstrijd in Barcelona in oktober werd de wagen reeds officieel voorgereden, weliswaar in camouflagekleuren en nu was het tijd voor de virtuele voorstelling van de elektrische rallycrosswagen in zijn huidige vorm.

Op de afbeelding ziet u de wagen getooid met de namen van de belangrijkste partners van het project, waaronder Cooper Tires, BRAID, R53 Engineering, Cascadia Motion en OMP Racing.

Welke zes weekends tesamen het nieuwe kampioenschap zullen vormen is nog niet bekend. Het is overigens ook nog wachten op de nieuwe kalender van het FIA Wereldkampioenschap rallycross 2021.
We herinneren er u overigens aan dat de FIA ook nog op zoek is naar een opvolger voor huidige promotor IMG.

(foto en bron MPA Creative)

error: Alert: Content is protected !!