Home > Circuit > In een notendop: de wereld van de Formule 4

In een notendop: de wereld van de Formule 4

  • F4 FFSA – Een zege voor Sami Meguetounif en twee overwinningen voor Isack Hadjar. Dat was de balans van de passage van de Franse F4 op Paul Ricard. Een vervangend weekend, aangezien Ledenon en Le Mans werden afgelast. Dat betekende dat De Japanner Ayumu Isawa nog eventjes zijn titelviering moet uitstellen. Maar met een dubbele tweede plaats kan die titel nog nauwelijks ontsnappen aan Isawa, die met 321 punten ruim voor staat op zijn landgenoot Ren Sato (253). Er rest nog één weekend: volgende week, opnieuw op Paul Ricard. Het korte 3C traject zal worden gebruikt.

  • F4 BRDC – Een dubble pole voor de drie wedstrijden van het finalewekkend op Brands Hatch, een zege in de openingsrace van het weekend en de kers op de taart na een door hevige regen ingekorte race: zo lukte het Browning om de Britse F4 titel binnen te halen. In de afsluitende race ging Browning bij het gevecht om de leiding van de baan, kwam terug in allerlaatste positie en vocht zich een weg naar de tiende plaats. O’Sullivan won toen de race werd afgevlagd na een hevige stortbui op het circuit. Dat betekende…halve punten voor de deelnememrs en zo sloeg de balans in het voordeel van Browning, die de titel won.Voor Browning de bekroning na een seizoenslang gevecht met Zak O’Sullivan. Carlin won de titel bij de teams.

  • F4 Spanje – Nog even meegeven dat vorig weekend ook Kas Haverkort al de titel binnenhaalde in de Spaanse F4. De Nederlandse rijder van MP Motorsport deed dat in zijn eigen stijl: met een driedubbele zege op het circuit van Jarama. Haverkort pakte zo op overtuigende manier de titel, met voorsprong op de uitdagers, zijn teamgenoten bij MP Motorsport: Boya, Dufek, Ten Brinke en Goethe. MP Motorsport domineerde zo, quasi zonder tegenstand in 2020, het Spaanse kampioenschap.

foto Browning: ©fiaformula4.com

error: Alert: Content is protected !!