Home > Rallycross > DIVERS > Euro RX: afsluiters op de Nürburgring

Euro RX: afsluiters op de Nürburgring

Enkele dagen geleden berichtten wij u reeds over de annulatie van de voorlaatste manche van het Wereldkampioenschap rallycross op het circuit van Spa Francorchamps. Normaal zouden ook de Europese Supercars en Projekt E dat weekend in Spa actief zijn.

Foto: © IMG/FiaWorldRallycross

Het spreekt voor zich dat ook die wedstrijden geannuleerd zijn. Even later gaf IMG, de huidige promotor, mee dat de rijders uit beide klassen net als hun collega’s uit het Wereldkampioenschap hun afsluiter zullen rijden op de Nürburgring in Duitsland.

De paddock aldaar zal behoorlijk gevuld zijn. Naast het wereldkampioenschap zelf stond de finale van het Europese kampioenschap voor Super1600 reeds gepland op de Nürburgring. En daar komt nu het Europese kampioenschap voor Supercars bij, evenals Projekt E, de volledig elektrische klasse. Hamvraag is wel wiè effectief komt opdagen, wat Super1600 betreft was het veld in Barcelona zowat gehalveerd vergeleken met de oorspronkelijke deelnemerslijst.

Uiteraard blijft de vraag of de wedstrijd wel degelijk kan doorgaan, Covid-19, weet u wel. Maar tot op heden gaan de voorbereidingen gewoon verder. Ter herinnering, de wedstrijden zijn gepland voor het weekend van 12 en 13 december.

You may also like
WRX: Johan Kristoffersson al kampioen?
WRX: Spa geannuleerd
WRX: De deelnemerslijst voor Spa
WRX: Johan Kristoffersson wint zijn vierde
error: Alert: Content is protected !!