Home > Circuit > In een notendop: ELMS, Le Mans Cup, ADAC GT, GT Open en IMSA

In een notendop: ELMS, Le Mans Cup, ADAC GT, GT Open en IMSA

  • Le Mans Cup – Laurents Hörr (DKR Engineering) is bij afwezigheid van Jean Glorieux alleen kampioen in de Le Mans Cup. De zege in de laatste race van het seizoen, in Portimao was voor Graff Racing met Matthias Kaiser en Rory Penttinen. Eric de Doncker en Dino Lunardi werden vierde in de laatste race van het seizoen.
  • ELMS – Job van Uitert heeft United Autosports een vijfde opeenvolgende polepositie van het seizoen in de ELMS bezorgd. De Nederlander was sneller dan Will Stevens (Oreca 07 Panis Racing) en Nicolas Lapierre (Oreca 07 Cool Racing). Alessio Picariello zette de vierde tijd in LM GTE neer.
  • ADAC GT – Max Hofer en Christopher Haase hebben in een Land Motorsport Audi R8 de eerste race van ADAC GT op de Lausitzring gewonnen. De Belgen bleven wat op hun honger met een 17de plaats voor Vanthoor/Weerts, een 24ste stek voor Frederic Vervisch en een 25ste plaats voor Niels Lagrange.
  • IMSA – De 48-jarige Brit Oliver Gavin stopt bij Corvette als fulltime fabrieksrijder, dat heeft Gavin zelf bekend gemaakt. De kans is groot dat Nick Tandy van Porsche, dat stopt in de VS, verhuist naar Corvette. Gavin won onder meer vijfmaal de GT-klasse in Le Mans. Hij won ook vijf Amerikaanse kampioenschappen, reed tot dusver 201 wedstrijden en won er 51 van.
  • GT Open – Nick Moss en Joe Osborne wonnen de eerste race van het slotweekend van de GT Open in Barcelona in hun Optimum Motorsport McLaren 720S. De beslissing in de titelstrijd is voor de slotrace, morgen.
error: Alert: Content is protected !!