Home > #Hoofdnieuws > F1 Imola: Hamilton snelste in Imola voor Verstappen en Bottas

F1 Imola: Hamilton snelste in Imola voor Verstappen en Bottas

Foto ©: Mercedes-AMG F1

Voor het eerst sinds 2006 keert het F1-circus terug naar het legendarische Imola. Het is reeds de derde GP dit seizoen op Italiaans grondgebied en het wordt een speciale. In tegenstelling tot andere raceweekends wordt er in Imola maar twee dagen geracet. Op zaterdag is er een vrije oefensessie en de kwalificatie en op zondag volgt de race. Dit weekend zal er ook veel aandacht zijn voor Ayrton Senna, de Braziliaanse F1-legende die in 1994 het leven liet tijdens de GP van San Marino.

Zoals verwacht gingen alle rijders meteeen hun garagebox uit om het circuit te verkennen. Kimi Räikkönen is overigens de enige nog actieve rijder die er in 2006 ook bij was. In de eerste en enige vrije oefensessie waren er geen verrassingen. Wereldkampioen Lewis Hamilton kon zich het best aanpassen en was in Imola de snelste van het pak. Max Verstappen kon zich tussen de Mercedes-rijders plaatsen en volgde op korte afstand van Hamilton. Valtteri Bottas werd derde op een halve seconde van zijn teamgenoot. Pierre Gasly was “best of the rest” op de vierde plek net voor Charles Leclerc. Met Verstappen tussen de Mercedes-rijders belooft het straks om 14u00 een spannende kwalificatie te worden.

Uitslag FP1:

You may also like
In een notendop: F1, Acura en Jeddah
F1: Aston Martin doet verder met Vettel en Stroll
F1: Aston Martin begint met bouw van nieuwe fabriek
F1 Monza: Verstappen bestraft voor crash met Hamilton
error: Alert: Content is protected !!