Home > #Hoofdnieuws > Virtual Belcar: finale dit weekend met… echte 24-uursrace

Virtual Belcar: finale dit weekend met… echte 24-uursrace

Op zaterdag 31 oktober klokslag 15 uur zal het stuiven… in tientallen huiskamers verspreid over het land en het buitenland. De 35 tot 40 deelnemende teams met telkens 3 tot 5 piloten geven op hun race-simulatoren 24 uur het beste van zichzelf tijdens de finale van de Virtual Belcar. De simracing versie van het gekende Belcar Endurance Championship – al tientallen jaren de ziel van het Belgische autoracen – belooft op een echte thriller te eindigen. Met nog 53 punten te verdelen zijn er in bijna elke categorie nog twee teams die voor de eindzege kunnen gaan in het kampioenschap.
 
Kunnen we de Virtual Belcar volgen? Zijn er toeschouwers toegelaten? Reken maar. De Virtual Belcar hoort bij de best scorende virtuele races op het gespecialiseerde kanaal SimracersworldTV. Zij streamen de 24 Hours op YouTube. SimracersworldTV startte een 5-tal jaar geleden in Groot-Brittannië en is nu een van de belangrijkste kanalen met elke week live uitzendingen. 
 
Snel geschakeld 
 
Circuit Zolder was voor de uitbraak van het virus al met simracing bezig en schakelde snel een versnelling hoger. Door de grote belangstelling voor simracen werd naast de Virtual Belcar ook een ‘rookie-competitie’ gestart voor beginnende teams, de Zolder Touring Cup. Zij hebben hun kampioenschap met een 25-tal teams in juli al afgerond. 
 
Het was voor Circuit Zolder overigens een seizoen waarin voortdurend moest geschakeld worden. De organisatie slaagde er met veel inspanningen in nog een zeer treffelijke kalender samen te stellen met onder meer een aangepast Touring & Truck Weekend en natuurlijk volwaardige DTM-manches, evenwel zonder publiek.
 
Terug naar de Virtual Belcar  
 
Daarom een oproep aan alle fans: kijk op YouTube naar de Virtual Belcar, de digitale beelden zijn fantastisch mooi, de spanning ook om te snijden en het geluid zet je zo hard je wil. De 24 Hours vormen niet alleen het sluitstuk van de virtuele competitie, het is ook de definitieve doorbraak van een nieuw kampioenschap, parallel met de ‘echte’ Belcar. De teams, vaak met echte racers en bijna altijd met een Zolder-connectie, rijden op het platform iRacing en meestal op professionele race-simulatoren van het Zolderse Simtag, een grote naam in het wereldje. 
 
Nog 3 titels te verdelen
 
Er wordt zaterdag en zondag gestreden in vier klassen. Bij de Prototypes staat Simtag Racing (met Fabrice Cornelis/Thomas Stockmans/Coen Klopman op de simulator) aan de leiding met 98 punten, maar Sim RC Clubsport (Rudolf Nagel/Patrick Jung/Lukas Dolzer) telt 68 punten en kan de kloof misschien nog dichten. In De Porsche 911 Cup is het spannender: Bingoal by Simtag EMG (Boudewijn Kuster/Tommy Rau) en Allied Racing Esports Belcar (Michael Pedersen/Elom Boccorh/Colin Caresani) staan op een zakdoek bij elkaar: 95 versus 73 punten. In de GT4 is Torque Freak Racing by Carrot (Tim Claessens/Bram Reniers) met 100 punten niet meer bij te halen door Flemish Simsports GT4 (Diego Haems/Senne Hulsmans/Hans Poelmans/Sebastian Keijmel) dat 66 punten telt.  In de Audi RS3 LMS zou er nog een verrassing uit de bus kunnen komen: G-Drive Racing Eximia TCR (Ben Thaens/Bram Van Putten) staan wel aan de leiding met 91 punten tegenover de 73 van Simtag Racing (Attila Sipos/János Zsinor) maar de vorige manche was Simtag Racing wel duidelijk het snelst. (persbericht)

error: Alert: Content is protected !!