Home > #Hoofdnieuws > Formule Ford: De Laet 19de in Festival

Formule Ford: De Laet 19de in Festival

Afgelopen weekend werd op het Britse circuit van Brands-Hatch de 49ste editie van het legendarische Formule Ford festival afgewerkt. Formule Ford vormde tot midden de jaren 2000 de opstapklasse bij uitstek voor jonge rijders uit de karting met als jaarlijkse hoogtepunt dit onofficiële wereldkampioenschap in Brands-Hatch.

Dit jaar bestond de Belgische inbreng uit John Svensson en de 17-jarige Milan De Laet, die we dit jaar ook aan het werk zien in de Ford Fiesta Sprint Cup. De Laet werd vorig jaar kampioen in het Franse Formule Ford Kampioenschap en plande eigenlijk een volledig formule Ford-seizoen in het Verenigd Koninkrijk tot Covid-19 roet in het eten gooide.

Met slechts één enkel weekend in het nationale kampioenschap als voorbereiding wist de jonge rijder uit Haacht dat het moeilijk zou worden om de lokale helden op het eigen terrein te verslaan. Bovendien resulteerde een saftey-car fase in zijn kwalificatie in een 22ste startplaats voor de finale. De Laet werd uiteindelijk 19de en dat na 20 spannende ronden. De race werd gewonnen door Rory Smith, Luikenaar John Svensson moest al in de beginfase opgeven met motorpech.

We wisten dat het moeilijk ging worden”, aldus De Laet. “De jongens die hier vooraan rijden, racen bijna ieder weekend wel ergens met een Formule Ford en ze op hun eigen terrein kloppen is niet makkelijk. Niet te min ben ik blij dat we hier aan de start konden staan voor deze prestigieuze race en we hebben tijdens de testen op donderdag en vrijdag veel nuttige kilometers afgewerkt.“

Als autosport toegelaten blijft, zien we Milan De Laet over goed anderhalve week terug in Zolder voor de finale van de Fiesta Sprint Cup.

error: Alert: Content is protected !!