Home > #Hoofdnieuws > ELMS Portimao: Picariello gelooft 100% in titel

ELMS Portimao: Picariello gelooft 100% in titel

Na de titel van Charles Weerts en Dries Vanthoor in de GT World Europe Sprint, kunnen twee andere Belgen dit weekend een internationale titel in de GT en uithouding behalen. De West-Vlaamse ondernemer Jean Glorieux staat op exact één punt van zijn tweede titel in de Le Mans Cup, terwijl Alessio Picariello op jacht gaat naar een mogelijk eerste titel in de LM GTE in de European Le Mans Series.

Foto: © ELMS

De Belgische rijder van Porsche Asia is net in Portugal aangekomen voor de finale dit weekend op de omloop van Portimao en hij klinkt zeer positief: “Kijk, als we kijken naar onze snelheid dan hadden we iedere race al kunnen winnen. Er zijn een paar foutjes geweest die gemaakt hebben dat we vandaag niet aan de leiding van het kampioenschap staan, maar met de kwaliteiten van het team, de auto en de rijders, geloof ik er rotsvast in dat we zondag kampioen kunnen worden. Als we winnen, wat ik zeker denk dat mogelijk is, dan is de titel een feit. Enkel indien onze tegenstander de polepositie pakt, is er nog wat onzekerheid, maar gezien de ballast die we beide meekrijgen denk ik niet dat één van ons op de polepositie gaat eindigen.

Alessio Picariello heeft er een eerste seizoen in de kleuren van Porsche opzitten en hij voelt zich er erg goed. “Ik ben gebroeid als mens en rijder bij Porsche, op alle vlakken. De coaching door Sascha Maassen draagt daar bijzonder toe bij en mijn prestaties tijdens de races waren altijd naar de verwachting van het team en Porsche. Ik hou ook enorm van de Porsche 911 in de GTE-versie. De wagen is verschillend van de GT3 en wat mij betreft veel plezieriger om mee te racen. Ik hoop uiteraard dat we met dit project verder kunnen gaan.

De laatste wedstrijd van de European Le Mans Series start zondag om 12u00 onze tijd en eindigt vier uur later. Alessio Picariello deelt de Proton Porsche 911 RSR met Christian Ried en Michele Beretta.

error: Alert: Content is protected !!