Home > Circuit > DTM: regels nog verfijnd

DTM: regels nog verfijnd

Het DTM gaat een totaal andere weg op in 2021. We zwaaien op 7 en 8 november de toerwagens vaarwel en heten vanaf 2021 de GT’s welkom. Hoogst waarschijnlijk zal het gaan om GT3-wagens met meer vermogen en aerodynamische aanpassingen en nu maakte ITR ook bekend dat de ABS en tractiecontrole toegelaten worden om een breder potentieel aan rijders aan te spreken.

ITR werkt dus hard aan de nieuwe regels, maar gooit niet alles overboord. DTM blijft voorbehouden aan één rijder per wagen, met evenwel een pitstop in de 55-minuten durende wedstrijden. De start wordt evenwel rollend en niet meer staand. Belangrijk wordt ook dat constructeurs minder impact zullen hebben en ITR mikt meer dan voorheen op privé teams. (Foto: © SRO)

error: Alert: Content is protected !!