Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Terwijl de F1 op zijn kruissnelheid doorstoomt, komt de rest van het autosportlandschap even tot rust komend weekend, al hopen enkele Belgen wel op mooie resultaten.

Imola is de plaats van afspraak voor de F1, meteen de allerlaatste wedstrijd van de F1 in Europa. Imola is de dertiende race van het seizoen en wat volgt zijn nog Turkije, tweemaal Bahrein en een finale in Abu Dhabi midden december. Samen met de F1 werkt ook de Eurocup Formula Renault opnieuw een raceweekend af, met Ugo De Wilde die drie podia in de laatste vier races behaalde en Amaury Cordeel.

in Portimao is er plaats voor de finale van de European Le Mans Series en de Le Mans Cup. Jean Glorieux heeft er voldoende aan één punt om zijn tweede titel in de serie veilig te stellen. Eric de Doncker kan mits een goed resultaat nog een top 5 wegkapen. In de ELMS vecht Alessio Picariello om de titel, maar zijn opdracht is minder makkelijk dan die van Glorieux. Mits een zege wordt Picariello de eerste Belgische kampioen in de GTE-klasse van de ELMS.

Op de Lausitzring gaat de ADAC GT verder, met uiteraard Niels Lagrange, Dries Vanthoor en Charles Weerts, maar voor hier geen titelambities meer. Nog GT-races zijn er met de GT Open in Barcelona en het IMSA-kampioenschap in Laguna Seca, waar de winnaars van Spa, Earl Bamber en Laurens Vanthoor het tij willen keren in een moeilijk Amerikaans seizoen.

Last but nog least is er WTCR in Motorland Aragon met Gilles Magnus en Nicolas Baert.

error: Alert: Content is protected !!