Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: zege voor Rowe Porsche van Tandy-Bamber-Vanthoor na waanzinnige race

Spa 24: zege voor Rowe Porsche van Tandy-Bamber-Vanthoor na waanzinnige race

Wat een race… De editie 2020 van de 24 uur van Spa mag dan wel in vreemde omstandigheden verreden zijn, het werd sportief misschien wel de mooiste van de afgelopen seizoenen. De zege was voor de #98 Rowe Racing Porsche 911 GT3-R van de Brit Nick Tandy, onze landgenoot Laurens Vanthoor en de Nieuw-Zeelander Earl Bamber. Rowe Racing wint zo de 24 uur van de Nürburgring en de 24 uur van Spa in hetzelfde jaar, voor twee verschillende constructeurs, BMW en Porsche. Frederic Vervisch maakt het Belgische succes compleet met een tweede plaats in de #66 Audi Sport Team Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 die hij deelde met Mattia Drudi en Patric Niederhauser en Porsche haalt met Cairoli-Engelhart-Muller in de Dinamic Motorsport Porsche 911 GT3-R ook nog de derde plaats.

Letterlijk tot de laatste meters bleef de strijd in de Ardennen spannend. De Porsche van de leider Nick Tandy klonk onheilspellend en met amper een handvol seconden op de achtervolgende Audi, mocht er niets fout gaan. Vanthoor en Bamber bleven deze keer echter gespaard van de pech van dit seizoen en Nick Tandy ‘schonk’ hen de zege na een onwaarschijnlijk sterk einde van de Brit. “We hadden een probleem met de transmissie en wisten niet of we het einde zouden halen“, aldus Tandy. “Dit is een waanzinnige zege.” Voor Tandy en Bamber is het de eerste zege in Spa, na een algemene zege voor Porsche in Le Mans, Laurens Vanthoor wint voor de tweede maal op eigen bodem.

Audi mag tevreden zijn met de tweede plaats van onder meer Frederic Vervisch, want halverwege de race leek het merk met de ringen uitgeteld, echter een goede strategie van Attempto leidde tot een tweede plaats. Porsche hield Ferrari uiteindelijk van het podium, met een derde plaats voor Dinamic Motorsport Porsche 911 GT3-R met Cairoli-Engelhart-Muller en een vierde voor de #12 GPX Racing Porsche 911 GT3-R met Campbell-Pilet-Jaminet. Pier Guidi-Nielsen-Calado werden vijfde voor AF Corse Ferrari.

Met verder Audi, Mercedes, Porsche, Honda en Bentley in de top 10 hebben we een fantastische 24 uur van Spa beleefd, pure reclame voor de autosport.

Martin derde in Pro/Am

Maxime Martin werd uiteindelijk derde in de Aston Martin van Garage 59 die hij deelde met West-Goodwin-Adam, achter Barwell Motorsport Lamborghini (Mitchell-Collard-Collard-Machitski) en Tempesta Racing Ferrari (Fisichella-Hui-Frogatt-Cheever).

In de Silver Cup was de #5 HRT Mercedes-AMG met Piana-Beretta-Afanasiev-Haupt ongenaakbaar. Ze wonnen met ruime voorsprong voor Dontje-Ward-Ellis in de #84 HTP Motorsport Mercedes-AMG. Landgenoot Baptiste Moulin werd samen met Proto-Chevalier-Latorre knap derde in de Orange 1 FFF Lamborghini Huracán.

Lémeret wint met Bentley

Meer goed nieuws in de AM-Cup, want daar won onze andere landgenoot Stéphane Lémeret in de CMR Bentley met Mateu, Ricci en Tribaudini. Een pleister op de wonde voor Bentley dat helaas nooit echt een rol van betekenis kon spelen in deze editie.

error: Alert: Content is protected !!