Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Vervisch leidt met nog drie natte uren te gaan

Spa 24: Vervisch leidt met nog drie natte uren te gaan

Met nog drie uur wedstrijd voor de boeg blijft de 24 uur van Francorchamps open, maar mogelijk heeft het team Attempto Racing strategisch toch een stevige stap richting de zege gezet. Het Duitse team haalde Fred Vervisch in zijn Audi R8 LMS exact op het goede moment binnen voor regenbanden, waar de andere toppers nog voor slicks kozen. Heel even leek het de verkeerde keuze, maar op drie uur van het einde leiden Drudi-Vervisch-Niederhauser met anderhalve minuut bonus op de dichtste achtervolgers.

Foto’s: © SRO

Na elven ging het licht regenen en Attempto gokte juist: het team koos voor de banden met profiel. Het gevolg is een halve ronde bonus op Sainteloc Racing Audi, de Ferrari van respectievelijk SMP Racing en AF Corse en de beste Porsche, nog steeds het exemplaar van ROWE Racing, met onder meer Laurens Vanthoor achter het stuur. Er hangt het team van Vervisch wel nog een mogelijke straf boven het hoofd voor het afsnijden van de omloop. Ook Vanthoor kan nog een straf oplopen, want hij werd zonet gevraagd bij de wedstrijdleiding om meer uitleg te verschaffen over een incident met de #4 HRT Mercedes-AMG van onder meer Maro Engel. We mogen er van uitgaan dat de winnaar in de top 5 van dit ogenblik zit.

Lémeret dicht bij zege in AM

In Pro/Am leidt Barwell Motorsport Lamborghini, voor Tempesta Racing Ferrari en Garage 59 Aston Martin met Maxime Martin, die al heel wat gereden heeft. Boutsen Ginion BMW is vijfde na een lekke band. In Silver leidt Mercedes stevig de dans met HRT voor HTP. Onze jonge landgenoot Baptiste Moulin is mooi derde met de Orange 1 FFF Racing Lamborghini. Stéphane Lémeret is op zijn beurt de laatste overblijvende deelnemer in de klasse AM. Aan het stuur van zijn Bentley wint de Brusselaar als hij tenminste finisht. Exact om 12u00 heeft Benjamin Goethe de voorlaatste WRT Audi in de bandenmuur gezet… Het Belgische Audi Team ledigt de kelk tot de bodem.

error: Alert: Content is protected !!