Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: een portret van de winnaars

Spa 24: een portret van de winnaars

Het werd een waanzinnige editie van de 24 uur van Spa, met een strijd tot op de meet en een winnaar die op halve kracht de laatste ronden doormaakte. Het trio Earl Bamber, Nick Tandy en Laurens Vanthoor heeft ondertussen een onwaarschijnlijk palmares en dit is uiteraard niet hun eerste zege in een grote wedstrijd en meer dan waarschijnlijk ook niet hun laatste.

Nick Tandy was misschien wel de held van de wedstrijd, met in de verregende eindfase een ritme waar niemand aan kon tippen. De Brit is bijna 36, startte in zeer bescheiden Engelse raceseries en kwam via de Formula Ford en F3 in de Porsche Supercup terecht. Hij werd lid van het LMP1-programma van de Duitse constructeur en schreef in 2015 de 24 uur van Le Mans op zijn naam. Afgelopen week won hij voor Porsche nog Petit Le Mans en nu schrijft hij dus de 24 uur van Spa op zijn naam, uiteraard in een Porsche.

Earl Bamber, de #bamthor wederhelft van Laurens Vanthoor is een 30-jarige Nieuw-Zeelander, die met Porsche (2015-2017) al tweemaal Le Mans won. In 2017 werd hij ook wereldkampioen uithouding, met wat dacht u, Porsche. In 2014 werd hij al Supercup kampioen en in 2019 schreef hij met Laurens Vanthoor uiteraard het Amerikaanse IMSA-kampioenschap op zijn naam.

Laurens Vanthoor werd dus kampioen in IMSA in 2019 en wat hij verder zoal won, kan u hier nog eens nalezen…

error: Alert: Content is protected !!