Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Audi, Porsche of Ferrari? Nog vijf uur te gaan in een thriller!

Spa 24: Audi, Porsche of Ferrari? Nog vijf uur te gaan in een thriller!

In Francorchamps is de beslissing nog helemaal niet gevallen. Na een erg bewogen ochtend met diverse ongevallen en neutralisaties, leidt Ferrari, enigszins verrassend op de hielen gezeten door twee Audi. De verschillen zijn echter klein en Porsche en Mercedes blijven op vinkenslag. Bij de opgevers noteren we ook onze landgenoot Louis Machiels die hard crashte in zijn Ferrari.

Foto’s: © SRO

Hou het even bij: de #35 BMW M6 van Walkenhorst, de #63 Orange 1 FFF Team Lamborghini, de #991 Herberth Porsche, de #52 AF Corse Ferrari en de #78 Barwell Motorsport Lamborghini… Dat zijn de auto’s die deze ochtend van de baan gingen op een circuit dat slicks vereist, maar met nog steeds natte lijnen naast de ideale lijnen.

In de strijd vooraan heeft Audi opnieuw zegekansen, naast Porsche, Ferrari en één overblijvende Mercedes. Met nog vijf uur te gaan leidt het trio Pier Guidi-Nielsen-Calado (AF Corse Ferrari) met een paar meters voorsprong op de twee Audi van Team Sainteloc en Team Attempto, met Frederic Vervisch achter het stuur. Op een tiental seconden volgen SMP Racing Ferrari, HRT Mercedes en een kwartet Porsche, onder aanvoering van de #98 ROWE Racing van onder meer Laurens Vanthoor. Honda sluit de top 10 af. Voor Maxime Soulet (Bentley) lijkt de zege stilaan onmogelijk.

Klassenstrijd met Belgen op podiumkoers

In Pro-Am blijft de strijd om de zege er één tussen de Ferrari van Giancarlo Fisichella en de Aston Martin van Maxime Martin. Met nog vijf uur te gaan is er amper een seconde tussen de beide wagens. Boutsen Ginion volgt op twee ronden knap als vierde met de BMW Art Car. In Silver leidt Mercedes stevig de dans met HRT voor HTP. Onze jonge landgenoot Baptiste Moulin is mooi derde met de Orange 1 FFF Racing Lamborghini. Stéphane Lémeret is op zijn beurt de laatste overblijvende deelnemer in de klasse AM. Aan het stuur van zijn Bentley wint de Brusselaar als hij tenminste finisht.

error: Alert: Content is protected !!