Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Morbidelli is terug

MotoGP: Morbidelli is terug

Er werd veel verwacht van deze Grand Prix van Teruel. Werd het de machtsgreep van Mir? Werd het de heropstanding van Vinales of de bevestiging door Quartararo? Niets van dat: het werd de terugkeer van Franco Morbidelli!

foto: ©motogp.com

Het had de dag moeten worden van Idemitsu Honda rijder Takaaki Nakagami. Maar de Japanner ging roemloos onderuit in de allereerste ronde. Iets verder schoof Brad Binder (Red Bull KTM) Jack Miller (Pramac Ducati) van de baan. Vooraan nam Franco Morbidelli (Petronas Yamaha) na enig elleboogwerk de leiding voor Alex Rins (Ecstar Suzuki). Joan Mir (Ecstar Suzuki) werkte zich naar de derde positie, ten nadele van Johann Zarco (Esponsorama Ducati). Even leek Alex Marquez (Repsol Honda) nog op weg naar een nieuw exploot maar ook de Spanjaard ging onderuit. UIteindelijk hield Morbidelli de race stevig in zijn greep. Rins en Mir vergezelden hem op het podium. Opvallend was dat geen van de andere titelkandidaten goed presteerde met Vinales als zevende, Quartararo achtste en Dovizioso dertiende. Het maakt dat Mir zijn voorsprong op Quartararo lichtjes vergroot in het wereldkampioenschap maar Vinales, Morbidelli, Dovizioso en zelfs Rins, schuiven weer iets dichterbij elkaar.

Moto2: Sam Lowes is koning van Aragon

Tweede weekend in Aragon en tweede zege van Sam Lowes (EG 0.0 MarcVDS). De Brit stuurde al voor het derde weekend op rij zijn Kalex naar de zege. Achter hem volgden Di Giannantonio (Lightech Speed Up) en Enea Bastianini (Italtrans Racing Kalex), die eieren voor zijn geld koos en ging voor de kampioenschapspunten. Met zijn zege pakt Lowes nu de leiding, met 7 punten voorsprong op Bastianini. Luca Marini (SKY VR46 KTM) kwam pas als elfde over de lijn en levert opnieuw punten in, hij staat nu derde op 23 punten afstand.

Moto3: 800 voor Honda

In een spannende en felbevochten race (zijn er eigenlijk andere in de Moto3?) ging de zege voor het tweede weekend op rij naar de Spanjaard Jaume Masia (Leopard Honda). Hij versloeg in een zenuwslopende slotfase de Japanners Ayumu Sasaki (Red Bull Tech 3 KTM) en Kaito Toba (Red Bull KTM Ajo). Albert Arenas (Solunion Aspar Team KTM) leidde lange tijd maar strandde aan de voet van het podium. De Spanjaard blijft wel aan de leiding van de tussenstand. Onze landgenoot Barry Baltus (PruestelGP KTM) reed een mooie wedstrijd en eindigde als 21ste, op iets meer dan 5 seconden van de winnaar. De zege van Masia was voor Honda de 800ste, doorheen alle klassen.

error: Alert: Content is protected !!