Home > Circuit > Eenzitter > F3 BRDC: De Pauw houdt zijn kansen open

F3 BRDC: De Pauw houdt zijn kansen open

In de Britse F3 werden deze zondag op Donington alle drie wedstrijden afgewerkt. De Amerikaan Kaylen Frederick (Carlin) deed er de beste zaak met twee zeges en een zevende plaats. Onze landgenoot Ulysse De Pauw houdt wel zijn titelkansen open.

foto: ©douglasmotorsport.com

Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) kon in de eerste race op zondagochtend profiteren van wat akkefietjes in de openingsronde en hield na een safety car herstart de tweede plaats vast achter Frederick. Kampioenschapsleider Kush Maini (Hitech GP) mispakte zich aan een verkeerde bandenkeuze (slicks op vochtige piste) en werd pas negende. Daardoor zat Frederick bij de lunch weeral aan de kop van het kampioenschap.

Race twee dan, met de omgekeerde startgrid, is altijd een lastige opdracht. De winst ging, voor de tweede keer dit seizoen, naar Nazim Azman (Carlin). Ulysse De Pauw pakte een derde plaats, voor Maini (vierde) en Frederick (zevende). In de derde en afsluitende race van het weekend was het echter opnieuw Kaylen Frederick (Carlin) die naar de zege reed, voor Chaimongkol (Hillspeed) en Kush Maini (Hitech GP). De Pauw had een incident met Foster en kwam niet verder meer dan een achtste plaats.

In het kampioenschap leidt Frederick nog steeds, voor Maini. Ulysse De Pauw behoudt, met nog 100 te verdienen punten in de seizoensfinale op Silverstone, nog steeds zijn kansen op de titel. Hij staat derde, met 42 punten achter Frederick. Ook Foster en Azman hebben mathematisch nog hun kansen. Antwoord in het weekend van 7 en 8 november want dan gaat de Britse F3 naar Silverstone voor de 22ste, 23ste en 24ste manche van het kampioenschap.

error: Alert: Content is protected !!