Home > #Hoofdnieuws > F1: Lewis Hamilton wint eerste GP van Portimão

F1: Lewis Hamilton wint eerste GP van Portimão

De eerste Grote Prijs van Portugal sinds 1996 werd gewonnen door Lewis Hamilton . Met deze 92ste overwinning heeft hij tevens ook het wereldrecord van Michael Schumacher afgesnoept. Zilver is voor de Fin Valtteri Bottas, terwijl Max Verstappen het podium sluit op de derde plaats. Aanvankelijk zouden 46.000 toeschouwers de race in Portimão bijwonen, maar door de verstrengde coronamaatregelen werden maar 27.500 stoeltjes gevuld.

Foto’s © F1

De eerste ronden van de race was de grip bij alle rijders ver te zoeken en ondanks een goede start zakte Lewis Hamilton vanop zijn polepositie naar de vijfde plaats. Uiteindelijk wist hij zich terug naar voor te werken en zo haalde hij het wereldrecord binnen. Teamgenoot Valtteri Bottas behaalde een knappe tweede plaats. Max Verstappen sloot het podium af. De Nederlander kwam tijdens de derde ronde nog in contact met Sergio Perez, maar kwam er gelukkig zonder veel schade vanaf.

Straftijd

Stroll probeerde Norris in te halen tijdens ronde negentien, maar stuurt te ver in en raakt daarbij de Brit. Beide rijders hadden vleugelschade en zakten, mede door hun pitstop, naar de laatste plek. De actie bezorgde Stroll vijf seconden straftijd. Daarmee hield het niet op voor de Canadees. Tien ronden later kreeg hij nog eens vijf seconden voor het niet respecteren van de tracklimits. In ronde 54 parkeert hij uiteindelijk de wagen in de garage met schade aan de voorvleugel en de vloer. Volgende in het rijtje is Kvyat, ook hij krijgt vijf seconden voor tracklimits.

Uitslag
Het kampioenschap

In het eindklassement blijft de top drie ongewijzigd met Hamilton, Bottas en Verstappen. Ook in het constructeurskampioenschap blijft Mercedes domineren. Ze worden gevolgd door Red Bull en Racing Point. Williams blijft onderaan staan. De rijders en bijgevolg ook het team konden als enige nog geen punten bemachtigen.

You may also like
F1 Bahrein: Hamilton wint na horrorcrash van Grosjean
F1 Bahrein: Lewis Hamilton pakt de pole op het circuit van Sakhir voor Bottas en Verstappen
F1 Bahrein: Max Verstappen sneller dan Mercedes
F1 Bahrein: Hamilton twee op twee, Verstappen tussen de Mercedes-rijders
error: Alert: Content is protected !!