Home > Rally > Divers > VAS Hemicuda: vallen, opstaan en weer doorgaan

VAS Hemicuda: vallen, opstaan en weer doorgaan

Jan Verschaeve, voorzitter van Autoclub Hemicuda, is ondertussen wel door de wol geverfd. Hij bekijkt de spijtige afgelasting van het evenement filosofisch.

foto: ©Willy Bouchez/archief

Donderdagavond kwamen al een deel van de 1200 personen die zich hadden geregistreerd voor de Hemicuda Rally, op de voorziene locatie in Houthulst hun vouchers inruilen voor een toegangsticket. Maar dat feest viel deze vrijdag namiddag in het water…

Morgen gaan we opruimen“, zegt Jan Verschaeve rustig. Even daarvoor had hij nog vol ongeloof vastgesteld dat de 20ste editie, een verjaardagseditie, van “zijn” Hemicuda niet kon doorgaan.
Blijkbaar zijn wij amateurs“, lachte hij. “Nu goed. Ik zit al zolang in de autosport en ik heb ondertussen al veel moeten incasseren. Nu hadden we eens een ongezien deelnemersveld. Maar we leefden al met de wetenschap dat het iets eenmalig zou zijn. Als organisatie weten we dat we aan deze editie geld zouden toesteken. sterker nog, we hebben nu nog kosten moeten maken die zeker niet zullen worden terugbetaald. Drukwerk, mondmaskers, handgel…

We gaan hier wel een dag of wat bij stilstaan, maar dan is het algauw weer tijd voor ons volgend evenement“, zegt hij met overtuiging. “Weet je, wij hebben een goede ploeg, met ook veel jongeren die toch wat dynamiek brengen. Het zou mij verbazen dat die hier veel te lang bij zouden stilstaan. We komen hier wel snel doorheen!

error: Alert: Content is protected !!