Home > VAS > Rallysprint > Hemicuda: WRC top komt naar Koekelare

Hemicuda: WRC top komt naar Koekelare

Met de Toyota’s van Sébastien Ogier en Elfyn Evans, en de van de South Belgian overgekomen Hyundai van Craig Breen en Ott Tänäk heeft de anders zo regionale Hemicuda Rally in Koekelare plots de allures gekregen van een…mini WK-evenement!

Buiten drie van de vier koplopers in het WK Rally (enkel onze eigen Thierry Neuville ontbreekt) kreeg men ook nog de aanzeg van Mads Ostberg, die met zijn Citroën C3 R5 zijn verdere WRC2 campagne komt voorbereiden en zich voegt bij zijn WRC2 kompanen Ole Christian Veiby en Nikolay Gryazin. Toen Jan Verschaeve en de ploeg van AC Hemicuda en Autostal Atlantic een feesteditie aan het bedisselen waren voor deze 20ste uitgave van de Hemicuda Rally hadden ze hier niet van kunnen dromen!

Enkel geregistreerde toeschouwers krijgen ticket!

Het is ongezien in een regionale rally. Nu maar hopen dat het evenement niet het slachtoffer van zijn eigen suces wordt.
De telefoon rinkelt hier voortdurend. Het nieuws verspreidde zich snel“, geeft Hemicuda voorzitter Jan Verschaeve mee. “Zelf wilden we er weinig ruchtbaarheid aan geven aangezien we nu al met een beperking zitten van het aantal toeschouwers per publiekszone. We vrezen dat de komst van deze grote namen meer volk naar Koekelare zal lokken en dat hebben we niet nodig. Toch nog even benadrukken dat dit geen zin heeft: de ticketverkoop is gestopt en er kunnen zondag géén tickets ter plaatse worden gekocht. De publiekszones worden gecontroleerd en er is een maximum bezetting per compartiment.

Nog even vermelden dat enkel vooraf geregistreerde toeschouwers een ticket zullen krijgen. Die hebben de nodige richtlijnen ontvangen en kunnen vandaag en morgen “per proef” hun vouchers inruilen voor een toegangsticket.

VERDERE INFO VINDT U HIER:

error: Alert: Content is protected !!