Home > Circuit > In een notendop: F4-F3-Euroformula

In een notendop: F4-F3-Euroformula

  • Euroformula (Spa) – Enkel Louis Foster (Double R) kwam op zondagochtend met een zege het feestje verstoren van het CryptoTower team. Daar had Yifei Ye op zaterdag de dubbel gehaald voor teamgenoot Lukas Dunner terwijl Dunner op zondagnamiddag dan weer mocht winnen in de afsluitende race, voor Manuel Maldonado (Motopark), de zoon van voormalig F1 rijder Pastor. In het kampioenschap leidt Ye (286 punten) nog steeds met ruime voorsprong op Dunner (202 punten).

  • F4 CSI (Monza) – In de Italiaanse F4 deed Francesco Pizzi (Van Amersfoort) goede zaken op Monza. Hij kreeg race 1 cadeau nadat rivaal Gabriele Mini (Prema) een bestraffing opliep wegens overschrijden van de limieten van de piste. In de tweede race won hij dan in regel van Mini terwijl Delli Guanti zondag in race 3 de zege mocht binnenhalen. In het kampioenschap blijft Mini de toon aangeven met 215 punten, voor Pizzi met 179 punten.

  • F3 Regional (Monza) – Het leek een droomweekend te gaan worden op Monza voor Patrick Pasma (KIC Motorsport). De Fin won immers de drie races voor de “Europese” Formule 3. Maar omwille van een inbreuk op de herstartprocedure achter safety car in race 2, kreeg hij een bestraffing toegewezen en ging de zege daar alsnog naar Oliver Rasmussen (Prema). Maar twee op drie was voor Pasma ook nog leuk genoeg. In het kampioenschap blijft de Italiaan Gianluca Petecof (Prema) aan de leiding met 273 punten, voor Arthur Leclerc (262). Beide heren konden slechts in race 1 op het podium klimmen. Volgen dan nog: Rasmussen (227) en Pasma (178).

foto: ©premapowerteam/media

error: Alert: Content is protected !!