Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP (Aragon), kwalificatie

In een notendop: MotoGP (Aragon), kwalificatie

  • MotoGP – Het werd weer een zenuwslopende kwalificatie in MotoGP. Er was eerst een broedermoord nodig in Q1, waar Petrucci en Miller doorgingen ten nadele van hun Ducati kopman Dovizioso. Maar in de beslissende Q2 was het Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) die alsnog de pole pakte, ondanks de last die hij nog had van een zware val in de vierde vrije training. Hij bleef voor aan een snelle Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha) en een Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) die in extremis nog verraste met een derde startplaats.

  • Moto3 – Sommigen spendeerden een deel van hun schaarse tijd in de Moto3 kwalificaties aan het wachten op het juiste “slipstream”-treintje. Het is een bedenkelijke praktijk, ook nog gevaarlijk, en de raceleiding is er tamelijk allergisch aan. Het zou dus niet mogen verbazen als morgen er nog een lange lijst met sancties komt voor sommige rijders. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) ging vrij snel en alleen op pad en zette zowaar alle referentietijden. Ook Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46) volgde deze aanpak al kon hij nog profiteren van een klein sleepje in zijn definitieve ronde. Kampioenschapsleider Albert Arenas (Solunion Aspar Team Moto3) deed wat hij moest doen en zette zich op de eerste startrij. Onze landgenoot Barry Baltus start op de laatste rij.

  • Moto2 – Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS) haalde de pole bij Moto2 en brak daarbij het baanrecord voor de categorie op Aragon. Hij wordt op de eerste startrij vergezeld van Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) en Fabio Di Giannantonio (MB Conveyors Speed Up).

    Nog even noteren dat alle sessies morgen een uur later beginnen. Een maatregel om de koudste uren van de dag, en de daarbij horende problemen met de grip, te vermijden.

foto: ©motogp.com

error: Alert: Content is protected !!