Home > #Hoofdnieuws > DTM Zolder: Rast scoort hattrick, Habsburg (WRT) knap derde!

DTM Zolder: Rast scoort hattrick, Habsburg (WRT) knap derde!

De eerste race van het DTM in Zolder was niet meteen een spektakelstuk. René Rast reed foutloos en clean naar een vijfde zege van het seizoen en de Duitser lijkt meer en meer de voornaamste titelkandidaat te worden.

Achter hem werd Robin Frijns tweede, maar de Nederlander kon nooit een vuist tegen zijn merkgenoot maken. De derde plaats was voor de Oostenrijker Ferdinand von Habsburg, meteen het beste resultaat voor het Belgische WRT in DTM sinds het debuut in 2019. (Foto)

Bij de start liep het meteen fout voor Nico Müller die naar de voorlaatste plaats terugzakte, maar de Zwitser kon met een goede strategie nog opklimmen naar de zesde stek. Verder verliep de race redelijk steriel met een oppermachtige René Rast die zegevierde. Achter de podiumplaatsen werd Jonathan Aberdein (RBM BMW) de beste vertegenwoordiger van BMW, voor Fabio Scherer (WRT), Müller en Harrison Newey (WRT). Eng en van der Linde (RBM BMW) scoorden geen punten op een 12de en 13de stek.

In de tussenstand leidt Rast nu ook.

error: Alert: Content is protected !!