Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: vader en zoon Verheyen samen naar podium

Belcar Zolder: vader en zoon Verheyen samen naar podium

In het Belcar Endurance Championship kennen we al langer de vader en zoon combinaties Bert en Stienes Longin en Bert Redant en zijn zonen Ayrton en Yannick, maar nu heeft ook Limbug zijn familie affaire in het nationale uithoudingskampioenschap. Het Belcar-kampioenschap is dit weekend toe aan de vierde meeting van het seizoen en vader Guy en zoon Brent Verheyen gaan voor het laatst samen racen.

Foto: © Tino Jacobs

Guy Verheyen (52), ex-winnaar van de 24 Uur van Zolder met een Corvette, is klaar om de fakkel door te geven aan zijn zoon Brent. “Ik heb mijn jaren in de autosport gehad. Meer dan 30 jaar ben ik al aan het racen en ik heb stilaan mijn tijd gehad. Brent heeft talent en ik ga vanaf nu alles doen om hem verder te begeleiden in de autosport. Volgend jaar wil ik hem al koppelen aan een andere snelle, jonge rijder om zo voor de titel in Belcar te gaan. Wie weten we nog niet, maar we zijn hard aan het werken om de toekomst voor te bereiden.

Brent, in het gewone leven student aan de Limburgse Hogeschool PXL, rolde eigenlijk per toeval in de autosport. “Via een teamkarting, puur voor het plezier, ben ik dan uiteindelijk toch in een officiële competitie terecht gekomen, de BNL. Dit jaar heb ik dan de overstap gemaakt naar de autosport, maar die autosport is uiteraard wat moeilijker geweest door corona, al loopt het nu wel erg goed. Na een wedstrijd in de VW Fun Cup en een goede test in de Norma M20FC, waarmee papa in Belcar racet, stond het licht op groen en ik voel me echt goed in de auto. Ik hou ook van langere wedstrijden, dus voel ik me goed in de Belcar competitie.”

Het duo racet dit weekend in de T2 Racing Norma M20FC, samen met de Monegask Chris Mattheus, maar start niet in de afsluiter van het seizoen, de 12 uur van Zolder (vervanger van de 24 uur van Zolder). Brent doet het daar in de McLaren van het Limburgse Hamofa. In de eerste race van dit weekend eindigde het trio verdienstelijk als derde in de klasse. Morgen, met start om 16u15, staat de tweede race op het programma.

error: Alert: Content is protected !!