Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: T2 Racing wint, Belgium Racing doet goede zaak

Belcar Zolder: T2 Racing wint, Belgium Racing doet goede zaak

Pieder Decurtins en Ian Gepts hebben in hun T2 Racing Norma M20FC de eerste Belcar-race van het DTM-weekend gewonnen. Het duo ging in de uitslag de merkgenoten van Krafft Racing en de eerste GT, de Belgium Racing Lamborghini Super Trofeo van Derdaele-Saelens vooraf. Morgen wordt in Zolder de tweede race van de DTM-meeting gereden.

De eerste Belcar-wedstrijd van het weekend verliep rustig en Russell Racing was de enige grote verliezer. Hans Thiers ging er in de openingsronde vanaf en meteen was elke hoop op een ereplaats of de zege voor de rode Norma M20FC weg. Vooraan nam Krafft Racing met Bert Longin het commando, nadat de beide Lamborghini van Totaalplan en Belgium Racing even probeerden de orde te verstoren. De Leuvense crew Longin-Longin-Corten moest evenwel, na de verplichte langere stops en twee drive throughs, de zege aan T2 Racing laten, een primeur in het nationale kampioenschap. De derde plek in Belcar 1 was vader en zoon Verheyen, samen met Chris Mattheus, ook in de kleuren van T2 Racing.

In Belcar 3 was de eerste plaats voor wie anders dan Belgium Racing, voor Totaalplan, beide met Lamborghini. John De Wilde (Speedlover Porsche) zette zijn ambities in het kampioenschap kracht bij met een zege in Belcar 2, voor de Red Ant Racing Porsche en de beide Porsche van Belgium Racing. De zeges in Belcar 4, 5 en 6 waren respectievelijk voor Koen De Wit (KDW BMW M4), Petry-Küpper (Küpper BMW M3) en Lammens-Puelings (BMW 325i). Morgen wordt opnieuw een race over 105 minuten verreden met start om 16u15.

error: Alert: Content is protected !!