Home > Moto > Internationaal > WorldSBK (Portugal): Superbike debuut voor Cresson en val voor Devleeschauwer in SSP300

WorldSBK (Portugal): Superbike debuut voor Cresson en val voor Devleeschauwer in SSP300

Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati) was de snelste in de beode vrije trainingen voor de WorldSBK in Portimao.

foto: ©worldsbk.com

Hij topte de beide sessies van deze vrijdag en besloot de dag uiteraard als snelste, voor Toprak Razgatlioglu (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team) en Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha). Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) was vierde snelste van de dag. Geen mirakels voor Loris Cresson (OUTDO Kawasaki TPR), die uiteraard zijn leergeld betaalde voor zijn debuut bij de Superbikes. Hij besloot tweemaal als 24ste en allerlaatste.

World Supersport: De Rosa voor Soomer

Raffaele de Rosa (MV Agusta Reparto Corse) was in de gecombineerde tabel van de beide vrije sessies sneller dan de Est Hannes Soomer (Kallio Racing) en Fransman Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing). Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team), al einnge tijd de nieuwe wereldkampioen 2020, zette een achtste tijd.

WorldSSP300: De Vleeschauwer OK na val

Bruno Ieraci (Kawasaki GP Project) was de vrijdag-snelste in de kleinste klasse, voor Mika Perez (Prodina Ircos Team WorldSSP300) en Nick Kalinin (Battley-RT Motorsports by SKM-Kawasaki). Jeffrey Buis (MTM Kawasaki MOTOPORT) besloot met een vijftiende tijd, voor zijn uitdager en teamgenoot Scott Deroue, achttiende. Onze landgenoot Luca de Vleeschauwer (RT Motorsports by SKM-Kawasaki) maakte een kwalijke val, een gevolg van een highsider, maar werd na onderzoek in de medische antenne opnieuw geschikt bevonden voor de dienst.

error: Alert: Content is protected !!