Home > Circuit > Industrie: KTM onthult nieuwe X-Bow GTX

Industrie: KTM onthult nieuwe X-Bow GTX

12 jaar nadat KTM met de verrassende X-Bow naar buiten kwam is het nu eindelijk tijd voor een nieuw model. De X-Bow GTX is het nieuwste paradepaardje van KTM.

Foto ©: KTM

Deze X-Bow GTX is een racewagen pur sang. De carbon monocoque weegt slechts 80 kilogram en maakt van de GTX een pluimpje: 1.048 kg totaalgewicht. De wagen wordt aangedreven door de bekende vijf-cilinder turbo uit de stallen van Audi en is met de nodige aanpassingen in deze GTX goed voor 530 pk en 650 Nm koppel. Voor wie het rekensommetje niet wilt maken: dat is 1,98 pk per kilogram. Schakelen doe je met een sequentiële zesbak.

De GTX werd ontwikkeld met het oog op het nieuwe GT2-kampioenschap waar we reeds de Audi R8 GT2 en Porsche GT2 Clubsport zagen verschijnen. Over de exacte prestaties (topsnelheid, acceleratie, …) blijft KTM stil. Waar ze wel duidelijk over zijn is de prijs, en die is niet bepaald mals: €230 000. U kunt maar beter beginnen sparen.

You may also like
Circuit: KTM X-BOW GTX en GT2 voor deze herfst
error: Alert: Content is protected !!