Home > Moto > MotoGP > In een notendop: MotoGP (Aragon, vrijdag)

In een notendop: MotoGP (Aragon, vrijdag)

  • MotoGP – Het was al Yamaha dat de klok sloeg op de vrijdagtrainingen van de MotoGP. Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) toonde zich de snelste voor Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) en diens teamgenoot Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT). Joan Mir (Team Suzuki Ecstar), die andere titelpretendent, besloot als vierde. Nog even vermelden dat Francesco Bagnaia (Pramac Racing) het snelheidsrecord op Motorland Aragon brak met een onwaarschijnlijke…351.8km/u, op twee wielen!

  • Moto2 – De Italiaan Fabio Di Giannantonio (MB Conveyors Speed Up) pakte de besttijd van de beide sessies op de vrijdag, voor zijnlandgeoot Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) en de Brit Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS), die de beste was in de ochtendsessie.

  • Moto3 – In de kleinste klasse was Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) ruim de snelste op vrijdag, voor Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team) en Albert Arenas (Solunion Aspar Team Moto3). Onze landgenoot Barry Baltus (CarXpert PruestelGP) liet zich vooral opvallen in de eerste sessie met een uitstekende 11de tijd. De tweede sessie besloot hij als 24ste.
error: Alert: Content is protected !!