Home > #Hoofdnieuws > Corona: beslissing over sport en autosport tegen 23 oktober

Corona: beslissing over sport en autosport tegen 23 oktober

De nieuwe maatregelen van de regering hebben uiteraard ook een impact op de sport en de autosport in het bijzonder, maar het zal nog een week duren alvorens we exact weten wat er met de autosport in de komende weken zal gebeuren.

Er bestaan voor de sportwereld protocollen”, aldus de minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke (SPa). “Die protocollen willen we tegen eind volgende week herzien.

Dat wil dus zeggen dat de evenementen die gepland zijn voor dit en volgend weekend heel waarschijnlijk nog plaats vinden, wat er na 23 oktober (de facto mogelijk na het weekend, gezien sportmanifestaties dan al lopende zijn, dus na 25 oktober) gebeurt is nog niet duidelijk. Heel concreet betekent dat dit weekend de Belcar en DTM in Zolder gewoon plaatsvinden (er zijn sowieso geen toeschouwers toegelaten), net als komend weekend de South Belgian Rally, de Hemicuda en uiteraard de 24 Uur van Spa. Wat er zal gebeuren met de 12 uur van Zolder en de WRC in Ieper is dus een vraagteken en zal afhangen van de coronacijfers.

error: Alert: Content is protected !!