Home > #Hoofdnieuws > Belcar Zolder: Krafft Racing zaterdag op pole

Belcar Zolder: Krafft Racing zaterdag op pole

In Zolder is in één kwalificatiesessie zowel de startorde voor de race van morgen, zaterdag, als die van zondag vastgelegd. Christoff Corten zette in de Krafft Racing Norma M20FC de absoluut snelste tijd neer en mag zaterdag als eerste van start gaan, voor de beide T2 Racing Norma M20FC. In de Zwitserse bolides was het duo Decurtins-Gepts nipt sneller dan vader en zoon Verheyen, die Chris Mattheus als teamgenoot hebben.

De kwalificatiesessie met 20 wagens, verliep zonder incidenten op een volledig droge en vooral snelle piste. Maar liefst zeven wagens doken onder de 1min31 en ook alle Porsche 991 bleven onder de 1min33. De top 4 algemeen eindige binnen één tiende van een seconde.

In Belcar 1 was de polepositie dus voor Longin-Longin-Corten, terwijl de Totaalplan Lamborghini Super Trofeo van Martlé-Linthout-Wauters als vijfde algemeen en eerste Belcar 3-deelnemers aantikte. John De Wilde was in zijn Speedlover Porsche de snelste in Belcar 2. In Belcar 4 ging de polepositie uiteraard naar de enige deelnemer, Koen De Wit (BMW M4). Petry/Küpper (BMW M3) waren primus in Belcar 5, terwijl Lammens-Puelings (QSR BMW 325i) het duel in Belcar 6 wonnen.

error: Alert: Content is protected !!