Home > #Hoofdnieuws > ADAC GT Red Bull Ring: WRT geeft forfait na drie positieve coronatesten

ADAC GT Red Bull Ring: WRT geeft forfait na drie positieve coronatesten

Team WRT heeft besloten om zijn twee auto’s terug te trekken uit de meeting van de ADAC GT Masters op de Red Bull Ring, nadat drie van zijn personeelsleden positief testten op Covid-19. Onder meer de kersverse kampioen in de GT World Sprint, Dries Vanthoor en Charles Weerts rijden daarom niet.

De drie betrokken personen zijn asymptomatisch en zijn geïsoleerd volgens de regelgeving in Oostenrijk en de interne protocollen van het team. De rest van het personeel ondergaat met regelmatige tussenpozen aanvullende tests, die tot nu toe allemaal negatieve resultaten hebben opgeleverd.
Desalniettemin, en als voorzorgsmaatregel, heeft Team WRT besloten zich terug te trekken uit de meeting en zijn medewerkers terug te laten keren naar België. Het team heeft de organisatoren van de ADAC GT Masters op de hoogte gebracht van de situatie zodra het eerste positieve resultaat verscheen, en de kwestie wordt afgehandeld in perfecte samenwerking tussen het team, de ADAC GT Masters-organisatoren en de lokale gezondheidsautoriteiten.

Teambaas Vincent Vosse: “We worden geconfronteerd met een situatie waarvan we allemaal weten dat die zich in de huidige context kan voordoen en hebben meteen de strikte protocollen geactiveerd. Maximale voorzorg en totale transparantie zijn onze filosofie. Daarom hebben we besloten om ons terug te trekken en de lokale autoriteiten te informeren.”

error: Alert: Content is protected !!