Home > Rallycross > WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor

WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor

Vandaag heeft de FIA officieel de zoektocht aangekondigd naar een nieuwe promotor voor het FIA Wereldkampioenschap rallycross. Dat is uiteraard niet verrassend na het nieuws dat recent verscheen over het feit dat IMG ermee ophoudt na dit jaar.

IMG was de promotor sinds 2013 en zou normaal de samenwerking met de FIA verder zetten tot en met 2022. In 2013 nam IMG het toenmalige Europese kampioenschap over en een jaar later werd het wereldkampioenschap boven de doopvont gehouden.

En nu moet de FIA ietsje vroeger dan verwacht op zoek naar een opvolger voor IMG waarbij FIA meteen verzekert het FIA Wereldkampioenschap verder te willen zetten. Daarbij werd meteen ook nog eens aangekondigd dat het wereldkampioenschap rallycross in 2022 volledig elektrisch zal zijn.

(foto J Dingenen)

You may also like
WRX: Johan Kristoffersson wint zijn vierde
WRX: Dubbel podium voor Team Hansen in Barcelona
WRX: Double-header in Barcelona
WRX: Naamswijzigingen voor 2021
error: Alert: Content is protected !!