Home > Rallycross > EuroRX > WRX: Double-header in Barcelona

WRX: Double-header in Barcelona

Het FIA Wereldkampioenschap rallycross is net over halfweg en komend weekend worden in Barcelona de zevende en achtste manche afgewerkt na een korte pauze sinds de wedstrijd in Riga, Letland.

Het wordt op het Circuit de Catalunya alweer de vierde double-header op rij na de weekends in Zweden, Finland en Letland. Dat betekent dus dat er opnieuw maximaal 60 punten te verdienen zijn in één weekend.

Het is de Zweed Johan Kristoffersson die als leider naar Spanje komt met zijn Volkswagen Polo. Hij heeft een voorsprong van 17 eenheden op zijn rivaal en landgenoot Mattias Ekström die de strijd aangaat met de Audi S1 van KYB Team JC. De derde in de tussenstand is de Fin Niclas Grönholm met de Hyundai i20 van GRX Taneco , maar die heeft reeds een flinke achterstand van 49 punten. Nog verder volgen Timmy Hansen (vierde, Peugeot 208) en Ekströms teamgenoot Robin Larsson (vijfde).

Ook onze landgenoot Enzo Ide bevestigde via zijn sociale media met een ludiek filmpje, opgenomen op het circuit in het Franse Lohéac, zijn deelname in Barcelona. Hij wordt voor de gelegenheid teamgenoot van Ekström en Larsson.

Test ✅. See you in Barcelona 😈. JC Raceteknik Joel Christoffersson EKS Mattias Ekström Robin Larsson FIA World Rallycross Championship

Geplaatst door Enzo Ide op Maandag 12 oktober 2020

Eerste wedstrijden van 2020 voor Super1600
Verder zijn er in Barcelona ook de eerste twee manches van het Europese kampioenschap voor Super1600. Met 23 namen is de deelnemerslijst flink gestoffeerd, maar de vraag is wie daadwerkelijk zal opdagen in Spanje. De reden van afwezigheid kan u ongetwijfeld al raden …

You may also like
WRX: Johan Kristoffersson wint zijn vierde
WRX: Dubbel podium voor Team Hansen in Barcelona
WRX: FIA zoekt een nieuwe promotor
WRX: Naamswijzigingen voor 2021
error: Alert: Content is protected !!